inzending maven pizza challenge

Maven Pizza challenge

Bij de Maven Pizza Challenge kreeg je de verkoopinformatie over 2015 en de productinformatie (pizzas, afmetingen en ingredienten) van een fictieve pizzeria met als opdracht de belangrijkste vragen van de eigenaar te beantwoorden.

Lees verder

Globale sentiment analyse van mijn tweets

Globale sentimentanalyse van mijn tweets

Afgelopen maandag las ik een post op LinkedIn waarin stond dat meedoen aan data challenges niet de manier is om je portfolio op te bouwen. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Mijn vader slingerde regelmatig “üben, üben, üben” naar mijn hoofd en elke challenge is een oefening, al is het maar in geduld. Maar goed, iets anders dus. Ik besloot de vraag “stel dat een machine onderzoekt of ik wel een beetje positief ben op twitter door daar een sentiment analyse op los te laten” te beantwoorden. Mijn eigen analyse die mijn tweets indeelt in positief, negatief en neutraal moest het antwoord op de vraag geven.

Lees verder

Maven space challenge met dash en plotly

maven Space Challenge deel 2

Het is zonde om de data van een challenge niet te gebruiken om op een andere manier informatie op het scherm te krijgen. Een uitgebreidere omschrijving van de Maven Space Challenge lees je bij mijn inzending. Hier lees je meer over de challenge met Plotly en Dash.

Lees verder

Maven Space Challenge submission

Maven Space Challenge

De Maven Challenge is een challenge waarbij Maven Analytics een dataset ter beschikking stelt en een meer of minder duidelijke omschrijving van het 1 pagina report dat ze willen zien. Over het algemeen krijg je een maand de tijd om je resultaat in te sturen. De complete opdrachtomschrijving is te vinden op de site van Maven Analytics. In deze opdracht kregen de deelnemers de beschikking over (een deel) van de gegevens van de ruimtemissies die tot aug 2022 hebben plaatsgevonden. Met een deel bedoel ik, dat er een locatie werd gegeven, dat locatiegegevens incompleet waren en dat het enorm verleidelijk was om een lancering op basis van de lanceerbasis aan een land toe te schrijven maar dat het logisch gezien op basis van de data incorrect was.

Kortom, tricky data deze keer.

Lees verder

maven churn challenge 1

Maven Churn Challenge

Een Maven challenge is een wedstrijd waarbij data en een “opdracht” beschikbaar worden gesteld en het verder vrij is wat je precies analyseert, hoe je dat doet, hoe het eruit ziet en welke tools je gebruikt. Je resultaat kun je opsturen om mee te doen aan de challenge, dat hoeft niet. De opdracht van deze challenge: het identificeren van de “high value” klanten en de belangrijkste risico’s dat ze vertrekken.

Lees verder

muziekinstrumenten collecties

Muziekinstrumenten collecties

Op muziekinstrumentencollecties kunnen bezoekers meer informatie vinden over de verschillende collecties van historische piano’s die worden beheerd door Museum Geelvinck en het Pianola museum. Het afgelopen jaar zijn beide organisatie druk bezig geweest met het inventariseren en fotograferen, en eindelijk is het ervan gekomen om de collecties (of een deel daarvan) online te zetten.

Lees verder

powerbi-dashboard

Fashion business case – POWER BI

Tijdens de Techionista Data & AI track kregen we als studiegroep een business case waarbij wel veel salesdata (on- en offline) van een modebedrijf moesten worden verwerkt. In de originele business case in Azure Data Factory en/of Synaps Analytics of een andere fijne combinatie. De data had ik nog dus bestaande uit directories met duizenden JSON Bestanden voor online sales, .CSV bestanden voor producten en .TXT voor offline sales. Tijd om er iets mee te doen om de kennis bij te houden en dit is het resultaat (tot nu toe).

Lees verder

Museum Geelvinck

Museum Geelvinck

Het trefwoord voor  “Museum Geelvinck” is de historische piano. Een historische piano is een piano die zo tussen 1750 en 1880 is gebouwd. Een compositie op een historische piano klinkt anders dan op een moderne piano, vermoedelijk meer zoals de componist zelf het wellicht bedoeld had. Voor mij was het een ontdekking dat ik Bach op een historische piano aangenaam vond om naar te luisteren.

Lees verder

luxe vakantiehuis friesland

Luxe-vakantiehuis-friesland

Bij Luxe Vakantiehuis Friesland kun je bijkomen van alle drukte in een mooie rustige, luxueuze omgeving. Er is veel vermaak in de buurt, voor kinderen en voor volwassenen. De eigenaren van Luxe Vakantiehuis Friesland doen alle moeite om het je naar de zin te maken en je te informeren over de mogelijkheden in de omgeving. Ook met een grote groep kun je hier overnachten, de groepsaccommodatie is van alle gemakken voorzien.

Lees verder

website weerbaarheidsdagen.nl

Weerbaarheidsdagen

De weerbaarheidsdagen worden georganiseerd door Bureau Drugszaken. Tijdens de weerbaarheidsdagen krijgen beleidsmakers en uitvoerende medewerkers van politie, gemeente en openbaar ministerie 5 workshops rond het onderwerp ondermijnende criminaliteit. Per doelgroep is er een dag gepland met workshops gericht op die doelgroep.

Lees verder

Portfolio Muziekmuseum Zutphen

Muziek Museum Zutphen

Het Muziek Museum Zutphen was van  juli 2017 tot november 2019 in Zutphen gevestigd. Om de herinnering levend te houden en mensen de gelegenheid te bieden om toch nog een kijkje binnen te nemen is er een virtual tour gemaakt. Daarnaast geeft de website een impressie van evenementen en concerten die er hebben plaatsgevonden.

Lees verder

Innuvate

Innuvate ontwerpt en realiseert klimaatinstallaties. Daarnaast zijn ze de ideale partij als u als bedrijf of particulier met een probleem zit.

Lees verder

bw-mkb 2019

Bedrijfs​waardering-​mkb.nl

Bedrijfswaardering MKB is een initiatief van Nino Obbes. Bedrijfswaardering MKB helpt je bij het vaststellen van de waarde van een bedrijf voor strategisch management, koop of verkoop. Die waardebepaling kan op verschillende niveaus plaatsvinden. Een uniek product van bedrijfswaardering MKB is de waardedrijver-scan. Met de waardedrijver-scan krijg je inzicht in de waardebepalende factoren van je bedrijf. Een test voor een overall-score is gratis op de website aan te vragen.

Lees verder

Drugsview

Drugsview is een leeromgeving van bureaudrugszaken.nl, waar medewerkers en vrijwilligers van gemeenten, politie, woningstichtingen en brandweer op eenvoudige wijze kennis over drugslaboratoria kunnen opdoen. Het gaat dan kennis over hard- en softdrugs en dan met name om gevaren bij een inval of brand in een drugslab. Als iemand de training heeft doorlopen dan kan men een test doen en een certificaat halen.

Lees verder

Het Paard van Fryslân

Mijn geschiedenis met “Het Paard” begint een paar jaar geleden, vlak voor Kerst, toen ik Barbara aan de telefoon kreeg met de de vraag of ik wilde helpen. En zo geschiedde, in redelijk rap tempo kwam er een website.

Lees verder

Real stories, real impact

“Real Stories, real impact” is een netwerkorganisatie, die verhalen van belanghebbenden optekent zodat ze kunnen worden toegevoegd aan de communicatie van een organisatie. Het verhaal vertellen van mensen die weten wat er gebeurt in een organisatie of op een bepaald kennisgebied. De spil zijn Jurjen en Marie-Louise de Jong, die dit met hun jarenlange ervaring in de communicatiebranche uitstekend kunnen doen.

Lees verder

Kelvin Training Joomla 4

kelvin.training

Kelvin Training verzorgt in binnen- en buitenland trainingen op het gebied van metrologie.  Kelvin Training, onder de bezielende leiding van Martin de Groot, heeft meer dan vijfentwintig jaar praktische ervaring op alle niveaus en vele verschillende vormen van meten: kennis vanuit de laboratoriumomgeving, kalibratielaboratoria en trainers, die allen zijn zeer ervaren zijn als auditor of assessor in het vakgebied metrologie.

Lees verder

vanassen​stedenbouw.nl

Sandra van Assen is een stedenbouwkundige en architect met een zeer uitgebreid portfolio op het gebied van advies, onderzoek, visie en ontwerp. Duurzaam en gezond is daarbij haar leidraad.

Lees verder

emma-design-online-verkopen

Remka

Remka.nl is een groothandel voor huisartsbenodigdheden. Inkoop kan via de webshop of op basis van bestellijsten waarvan een klant éen of meerdere kan hebben. Dat is bijzonder handig als het gaat om herhaalbestellingen. Remka en EMMA-design hebben al een lange werkrelatie

Lees verder