Power bi KPI dashboard image 1

Maven Northwind Traders Challenge

Trefwoorden projectbeschrijving Northwind Traders, een wereldwijd import- en exportbedrijf dat gespecialiseerd is in het leveren van hoogwaardige gastronomische voedingsproducten aan restaurants, cafés en gespecialiseerde voedingswinkels over de hele wereld.

Rol: BI-ontwikkelaar

Doel: een KPI-dashboard op topniveau voor het uitvoerend team. Snelle inzichten in verkoopontwikkelingen, productprestaties, belangrijke klanten en verzendkosten.

Lees verder

inzending maven pizza challenge

Maven Pizza challenge

Bij de Maven Pizza Challenge kreeg je de verkoopinformatie over 2015 en de productinformatie (pizzas, afmetingen en ingredienten) van een fictieve pizzeria met als opdracht de belangrijkste vragen van de eigenaar te beantwoorden.

Lees verder

Globale sentiment analyse van mijn tweets

Globale sentimentanalyse van mijn tweets

Afgelopen maandag las ik een post op LinkedIn waarin stond dat meedoen aan data challenges niet de manier is om je portfolio op te bouwen. Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Mijn vader slingerde regelmatig “üben, üben, üben” naar mijn hoofd en elke challenge is een oefening, al is het maar in geduld. Maar goed, iets anders dus. Ik besloot de vraag “stel dat een machine onderzoekt of ik wel een beetje positief ben op twitter door daar een sentiment analyse op los te laten” te beantwoorden. Mijn eigen analyse die mijn tweets indeelt in positief, negatief en neutraal moest het antwoord op de vraag geven.

Lees verder

Maven space challenge met dash en plotly

maven Space Challenge deel 2

Het is zonde om de data van een challenge niet te gebruiken om op een andere manier informatie op het scherm te krijgen. Een uitgebreidere omschrijving van de Maven Space Challenge lees je bij mijn inzending. Hier lees je meer over de challenge met Plotly en Dash.

Lees verder

Maven Space Challenge submission

Maven Space Challenge

De Maven Challenge is een challenge waarbij Maven Analytics een dataset ter beschikking stelt en een meer of minder duidelijke omschrijving van het 1 pagina report dat ze willen zien. Over het algemeen krijg je een maand de tijd om je resultaat in te sturen. De complete opdrachtomschrijving is te vinden op de site van Maven Analytics. In deze opdracht kregen de deelnemers de beschikking over (een deel) van de gegevens van de ruimtemissies die tot aug 2022 hebben plaatsgevonden. Met een deel bedoel ik, dat er een locatie werd gegeven, dat locatiegegevens incompleet waren en dat het enorm verleidelijk was om een lancering op basis van de lanceerbasis aan een land toe te schrijven maar dat het logisch gezien op basis van de data incorrect was.

Kortom, tricky data deze keer.

Lees verder

maven churn challenge 1

Maven Churn Challenge

Een Maven challenge is een wedstrijd waarbij data en een “opdracht” beschikbaar worden gesteld en het verder vrij is wat je precies analyseert, hoe je dat doet, hoe het eruit ziet en welke tools je gebruikt. Je resultaat kun je opsturen om mee te doen aan de challenge, dat hoeft niet. De opdracht van deze challenge: het identificeren van de “high value” klanten en de belangrijkste risico’s dat ze vertrekken.

Lees verder

bw-mkb 2019

Bedrijfs​waardering-​mkb.nl

Bedrijfswaardering MKB is een initiatief van Nino Obbes. Bedrijfswaardering MKB helpt je bij het vaststellen van de waarde van een bedrijf voor strategisch management, koop of verkoop. Die waardebepaling kan op verschillende niveaus plaatsvinden. Een uniek product van bedrijfswaardering MKB is de waardedrijver-scan. Met de waardedrijver-scan krijg je inzicht in de waardebepalende factoren van je bedrijf. Een test voor een overall-score is gratis op de website aan te vragen.

Lees verder

vanassen​stedenbouw.nl

Sandra van Assen is een stedenbouwkundige en architect met een zeer uitgebreid portfolio op het gebied van advies, onderzoek, visie en ontwerp. Duurzaam en gezond is daarbij haar leidraad.

Lees verder

emma-design-online-verkopen

Remka

Remka.nl is een groothandel voor huisartsbenodigdheden. Inkoop kan via de webshop of op basis van bestellijsten waarvan een klant éen of meerdere kan hebben. Dat is bijzonder handig als het gaat om herhaalbestellingen. Remka en EMMA-design hebben al een lange werkrelatie

Lees verder