Museum Geelvinck

Het trefwoord voor  “Museum Geelvinck” is de historische piano. Een historische piano is een piano die zo tussen 1750 en 1880 is gebouwd. Een compositie op een historische piano klinkt anders dan op een moderne piano, vermoedelijk meer zoals de componist zelf het wellicht bedoeld had. Voor mij was het een ontdekking dat ik Bach op een historische piano aangenaam vond om naar te luisteren.

Museum Geelvinck organiseert met grote regelmaat concerten op de eigen locaties en partnerlocaties. Het unieke aan die concerten is dat de “historische piano”, weliswaar vaak gerestaureerd door een vakman, dan “in het wild” te horen is. Het bespelen van een historische piano is een vak op zich, de musici zijn hierin opgeleid. Een ander speerpunt van Museum Geelvinck is het Geelvinck Festival. De afgelopen twee jaar kon het festival in de oude vorm met concerten, masterclasses en een symposium deels online doorgaan. Hiervan zijn opnamen gemaakt en tegen een vergoeding kan iedereen die dat wil vanaf de bank de diverse videopodcast-series bekijken.

Werkzaamheden emma-design

De uitgangssituatie voor deze website was de oude website met enorm veel concert-, artiest- en locatie-informatie, vaak onderling gekoppeld. De site had veel maatwerk wat updaten en ook het toevoegen van nieuwe functies steeds moeilijker maakte en de site traag.

  • Tweetalig, gerealiseerd met Polylang en eigen taalbestanden voor het theme.
  • Lay-out: maatwerk theme (tailwind, php , alpine.js), maatwerk filterfuncties
  • Contentbeheer: met de nieuwe site is een omslag naar Gutenberg als editor gemaakt, dit komt gemak ten goede. De klant kan zelf bepaalde extra onderdelen op de website makkelijk aanpassen zoals alarmberichten per pagina of voor de hele site. Daarnaast is de opbouw van bepaalde pagina’s geregeld via deels maatwerk (allerlei automatische overzichten) en deels extra velden. Dit geldt bijvoorbeeld voor de homepage waar de klant zelf kan kiezen met hoeveel blokken de website moet beginnen en per taal in welke volgorde. De basiskleuren van de organisatie dus website zijn toegevoegd als basiskleuren aan de Gutenberg editor. Met de basiskleuren beschikbaar in de editor kan de klant makkelijk een knop of achtergrond maken in de kleuren van de website.
  • Formulieren: formulieren zijn gerealiseerd met Gravity Forms en indien nodig gekoppeld met Mollie om betalingen te kunnen accepteren.
  • Ticketsales: ticketsales vindt nu plaats via Stager.nl.
  • Data: gegevensopsplitsing waarbij de blogs, artiesten en locatie-informatie naar de nieuwe website gingen en de structuur van de website (en noodzakelijke plugins) eenvoudiger is gemaakt. Informatie over oude concerten is te vinden op archief.geelvinck.nl waarbij locatie en artiesten wel gekoppeld zijn maar niet geȉndexeerd worden door zoekmachines. Dynamische json-bestanden die dienen als databron voor concerten op themasites.