Emma-design is in 2005 opgericht door Marie-Anne Melis, dat ben ik. Ik zocht een naam en aangezien veel mail aan mij op dat moment begon met “hoi M-A” werd het emma. Design bleek achteraf niet zo enorm handig, het meest exotische mogelijke klant-telefoontje begon met de vraag “Kun je een trouwring voor mij ontwerpen?”.

Ik woon tegenwoordig in Joure, Friesland en werk nog steeds met veel plezier aan webdevelopment. Waarom development en geen design? omdat ik veel vreugde haal uit programmeren en niet zo visueel ben ingesteld.

Mijn emma-design pad heeft me via Joomla ook naar WordPress gebracht. En recentelijk heb ik de Techionista track voor Data en AI gevolgd en succesvol afgerond. Die track heeft me o.a. drie Microsoft Certificaten opgeleverd die te maken hebben met de Azure Cloud (de basics, data analyst en data engineer) en contacten met andere dames die programmeren leuk vinden.

decoratief-overmij

Summary of me

Marie-Anne in een notendop:

Mijn eerste baantje was assistent netwerkbeheerder van de in- en terugbelfaciliteit voor medewerkers van de TU-Delft. Het tijdperk dat je een netwerk dus via een modem bereikte en de telefoonlijn daarmee bezette. Gebruikers met een MS-Dos PC konden thuis gebruik maken van een inbelscript en Kermit als communicatieprogramma. Gebruikers met een Mac computer moesten alles zelf intikken en dat was nogal veel. Ik had een vriendje met een Mac en heb die heel wat avonden gebruikt om een script voor de Mac aan de praat te krijgen. Maar het is wel gelukt en dat maakte dan weer de Mac gebruikers op de universiteit happy.

Samenvatting: Marie-Anne houdt van programmeren, een uitdaging, is een doorzetter en maakt een huppeldansje als iets (eindelijk) werkt.

Algemeen

 • Visie
 • Analyse
 • Plannen en structureren
 • Resultaatgericht
 • Teamplayer die zichzelf ook kan sturen.

Tech skills

 • PHP, Python
 • (T-)-SQL
 • WordPress, WooCommerce
 • Joomla
 • CSS, SCSS, bootstrap, flexbox, css-grid, tailwind
 • En ook nog wat React, Gatsby, Javascript en GraphQL, maar meer experimenteel.
Marie-Anne Melis | EMMA-design

Leerplan:

 • Udemy & Datacamp, Dash Python trainingen (✓ die vulden elkaar leuk aan)
 • Datacamp track Data Engineer (✓)
 • Datacamp track Data Analyst with Python (✓)
 • Datacamp track Data Science

Het hoeft niet allemaal deze week af maar de uiteindelijke doelstelling is dat ik mijn laptop kan leren de lampen in huis te laten knipperen als ik met mijn armen beweeg. Volledig nutteloos maar dat is wat ik voorlopig wil kunnen want ik heb het iemand zien doen, dus nog even doorstuderen en vermoedelijk nieuwe lampen kopen?

Datacamp data-engineer with python track - juli 2022