EMMA-design is in 2005 opgericht, door mij, Marie-Anne Melis. De oorsprong van de naam is eigenlijk heel eenvoudig, de meeste mensen vinden Marie-Anne (M-A, snel zeggen) veel letters om in te tikken….. Eigenlijk gebeurde het allemaal nog rijkelijk laat als je in aanmerking neemt dat de eerste idee├źn hiervoor toen al minstens 10 jaar oud waren. Dat krijg je als je op een Technische Universiteit werkt als de eerste tekenen van Internet langskomen.
Al vrij snel na de oprichting kwam Joomla op mijn pad dus vanaf Joomla 1.0 zijn we gezellig samen verder gegaan. Ik met steeds meer nieuwe dingen leren, Joomla met een steeds groter arsenaal aan mogelijkheden.

En voor 2005? Systeembeheer, netwerkbeheer, programmeren, technisch en functioneel ontwerp en vooral veel (project)leiding (geven) in de ICT.

De Joomlacommunity

Joomla! en de Joomlacommunity, het wordt bijna allemaal mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Ik heb in de loop der jaren links en rechts mijn steentje bijgedragen o.a. zo’n 2 jaar aan. het Joomla Certification Exam Team door het verzinnen van vragen voor de certificering.

Samenwerkingen

EMMA-design werkt graag samen met:

  • Web-effect : Anja Hage – Anja is een kei in het geven van uitgebreide Joomla trainingen en pakt zoekmachineoptimalisatie op vanaf een punt dat ik zelf denk “tragisch dat het zover heeft moeten komen”.
  • Daidaidesign: Jolande van Straaten – Jolande kan daadwerkelijk maken wat ze bedenkt en als het gewenst is een hele branding doen. En dan zie ik het en denk, waar haal je het vandaan en het lukt je ook nog om het daarna te realiseren, wow.
  • CA-editors: Ariane Gordijn – alle tijd die ik heb besteed aan Joomla heeft Ariane besteed aan WordPress en ze had er duidelijk talent voor, need I say more.