Over EMMA-design

Emma-design is in 2005 opgericht door Marie-Anne Melis, dat ben ik. Ik zocht een naam en aangezien veel mail aan mij op dat moment begon met “hoi M-A” werd het emma. Design bleek achteraf niet zo enorm handig, het meest exotische mogelijke klant-telefoontje begon met de vraag “Kun je een trouwring voor mij ontwerpen?”.

Ik woon tegenwoordig in Joure, Friesland en werk nog steeds met veel plezier aan webdevelopment. Waarom development en geen design? omdat ik veel vreugde haal uit programmeren en niet zo visueel ben ingesteld.

Mijn emma-design pad heeft me via Joomla ook naar WordPress gebracht. En recentelijk heb ik de Techionista track voor Data en AI gevolgd en succesvol afgerond. Die track heeft me o.a. drie Microsoft Certificaten opgeleverd die te maken hebben met de Azure Cloud (de basics, data analyst en data engineer) en contacten met andere dames die programmeren leuk vinden.

Ik vind het leuk om mee te doen aan data challenges, wedstrijden waarbij je data en een opdracht krijgt en binnen een bepaalde tijd een dashboard of report moet opleveren. Ik doe ze bij Maven Analytics en heb daar ook een profielpagina met mijn inzendingen.

Marie-Anne

Algemeen

 • Visie
 • Analyse
 • Plannen en structureren
 • Resultaatgericht
 • Teamplayer die zichzelf ook kan sturen.

Tech skills

 • PHP, Python
 • (T-)-SQL
 • WordPress, WooCommerce
 • Joomla
 • CSS, SCSS, bootstrap, flexbox, css-grid, tailwind
 • En ook nog wat React, Gatsby, Javascript en GraphQL, maar meer experimenteel.

Bekijk Microsoft certificeringen