Mijn eerste AI gegenereerde afbeeldingen

Een paar weken geleden kreeg ik de kans om de plugin Imajinn AI te testen. De plugin is een product van Infinite Uploads.

De plugin geeft je de mogelijkheid om in een bericht of pagina een Gutenberg Image AI Block te plaatsen dat op basis van een omschrijving die je geeft 1 of meerdere afbeeldingen te genereren. De plugin is gratis, het genereren kost je credits. Op de website van Infinite Uploads kun je onder Imajinn AI zien wat de kosten zijn. Het concept is op moment van schrijven dat je een abonnement kiest waar een bepaalde hoeveelheid credits per maand horen.

Disclaimer: alle afbeeldingen die je ziet zijn gegenereerd met Imajinn AI maar de uitkomst was het resultaat van mijn gebrek aan kennis met de plugin en omschrijvingen in het Engels. Het is wel ontzettend leuk om te doen.

Het idee achter AI gegenereerde kunst is dat je een zo nauwkeurig mogelijke omschrijving geeft van wat je wilt. Op dit moment doe je dat nog in het Engels. Die omschrijving heet de Prompt. Op het moment dat je tevreden bent met de omschrijving kies je de afmeting van de afbeelding en pas je eventueel diverse settings aan. De demo laat zien wat er gebeurt als je uiteindelijk je afbeeldingen genereert.

Handig aan Imajinn AI:

  • Je kunt de gegenereerde afbeelding direct opslaan in je mediabibliotheek
  • Je prompt wordt opgeslagen tenzij je die tekst wijzigt. Zo kun je maanden later nog zien wat de settings waren waarmee je een afbeelding hebt gegenereerd.

Onderstaand landschapsvoorbeeld is de uitkomst van het variëren met alleen de Artist Style.

Ik begon het experiment met een Siamese kat en de omschrijving werd steeds nauwkeuriger (voor mijn doen) maar het mag duidelijk zijn dat ook bij AI Art oefening duidelijk kunst moet baren.